Recruitment voor vrouwen in de top: Een persoonlijke aanpak

Recruitment voor vrouwen in de top

Recruitment voor vrouwen in de top: Een persoonlijke aanpak

Recruitment voor vrouwen in de top? Femme Works staat voor een persoonlijke aanpak. Hoewel digitalisering veel mogelijkheden biedt, kunnen niet alle componenten in het recruitmentproces worden vervangen door technologie en automatisering.

Sterker nog, wij geloven dat gepersonaliseerde aandacht een must is bij het vinden van de juiste match. Helemaal als we het hebben over de werving en selectie van vrouwen in de top. Natuurlijk klinkt dit mooi, maar wat maakt de werkwijze van Femme Works echt persoonlijk?

Lees hieronder hoe wij de recruitment voor vrouwen in de top op persoonlijke wijze aanpakken: 

1.       Recruitment voor vrouwen in de top: geen ‘Post en Pray’

Het recruiter vak staat niet altijd in een goed daglicht. Dit is jammer, maar ook begrijpelijk gezien de hoeveelheid geautomatiseerde berichten die door recruiters verspreid worden op platformen zoals LinkedIn bij het benaderen van kandidaten.

In de werving van geschikte kandidaten maakt Femme Works geen gebruik van volledig geautomatiseerde berichten en worden de ontvangers eerst gescreend. Wel zo prettig, voor zowel werkgevers als (toekomstige) werknemers.

2.       De persoon achter het CV: een passende match voor de lange termijn

Bij Femme Works staat het écht leren kennen van de kandidaten centraal. Zo wordt er naast de vooropgestelde ‘hard skills’, net zoveel waarde toegekend aan de ‘soft skills’. Denk aan karakter, ambities en algemene persoonlijke vaardigheden.

Ervaring leert dat verder kijken dan een CV, voorkomt dat mensen weer snel weggaan bij een bedrijf. Wij houden het grotere plaatje in het oog en zoeken bewust naar een passende match voor de lange termijn.

3.       Op zoek naar ‘het DNA’ van een bedrijf

“Dankzij Femme Works wist ik goed welke sfeer ik kon verwachten in het bedrijf.” Soortgelijke feedback krijgen we regelmatig terug van onze kandidaten. Tijdens het recruitmentproces wil Femme Works het bedrijf van binnenuit leren kennen.

Om kennis te maken met ‘het DNA’ van een organisatie, kijken we achter de schermen van een website of een vacaturetekst. We bereiden de kandidaat zo goed mogelijk voor op de bedrijfscultuur, type management, de werkvloer en, jawel, zelfs hoe een gebouw eruit ziet en voelt.
Deze voorbereiding en persoonlijke begeleiding bij de intrede van een bedrijf is bij ons onderdeel van een succesvolle bemiddeling.

4.       Korte lijnen en directe communicatie

Femme Works is een kleinschalig recruitment bureau. Dit betekent veel direct contact, korte lijnen en een grote flexibiliteit tijdens het bemiddelingsproces.

Omdat we begrijpen dat beide partijen graag weten waar ze aan toe zijn, hecht Femme Works veel waarde aan duidelijke communicatie en geven we tijdens het werven regelmatig updates over het proces. Discretie en integriteit zijn onderdeel van onze communicatie je kunt van Femme Works een hoge mate van transparantie verwachten.

5.       Coachende rol tijdens het recruitmentproces

Bij Femme Works beschikken we over de kennis en kunde om een coachende en begeleidende rol aan te nemen tijdens het recruitmentproces. We nemen de voorbereidingen voor interviews serieus en coachen op alle vlakken waar een kandidaat onzeker over kan zijn.  

Ook bieden we deze coaching bij de salarisonderhandeling, zodat de kandidaat verdient wat ze echt verdient. Wij bieden topvrouwen diverse mogelijkheden tot persoonlijke groei, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.   

6.       De ervaring leert: Wat we doen, doen we goed

Ervaring is de beste leermeester. Ruim 3 jaar brengt Femme Works hoogopgeleide vrouwen in contact met organisaties die openstaan voor meer diversiteit. Femme Works beschikt over een uitgebreid netwerk en kent de bedrijven en hun cultuur als geen ander. Hierdoor zien we snel of de ideale match aanwezig is.

Ook begrijpen we de complexiteit die het thema genderdiversiteit met zich mee kan brengen binnen organisaties. Dankzij onze ervaring en expertise in het vak staan wij sterk in onze schoenen. Wat we doen, doen we goed.

Door onze persoonlijke aanpak en unieke concept en persoonlijke aanpak sluiten vrouwen zich graag aan bij Femme Works en kan er een mooie match gemaakt worden tussen topvrouwen en topwerkgevers. Want beiden verdienen het beste.

Op zoek naar recruitment voor vrouwen in de top? Neem gerust contact met ons op. 

Klik hier om ons te volgen op LinkedIn.