3 months down the road!

Wat gaat het snel! We zijn alweer 3 maanden live met Femme Works en nog steeds zo enthousiast als we in het begin waren.
Wel moeten we toegeven dat het starten van een nieuw bedrijf best pittig is en doorzettingsvermogen boven aan je kwaliteiten lijstje moet staan.  

Want hoe zeer wij geloven in ons mooie concept om meer diversiteit op de werkvloer te creëren, is het vaak toch nodig om mensen daar van te overtuigen.

We hebben bedrijven benaderd die onderaan de Female Board of Index staan https://www.tias.edu/docs/default-source/Kennisartikelen/female-board-index-2018.pdfdie beweren dat het met hun diversiteit goed gesteld is. We spraken met bedrijven die het een super idee vinden maar waar gender diversiteit nog geen topic is. En we spraken gelukkig ook bedrijven die open staan voor een mooie samenwerking.

Diversiteit nog steeds geen topic!? is in bijna 2019 achterhaald lijkt me. Als ik terugdenk aan alle onderzoeken, krantenartikelen, Linkedin post etc. die ik afgelopen jaar voorbij heb zien komen, kun je niet meer stellen dat diversiteit geen topic is.

Maar hoe leuk zijn de reacties geweest die we hebben gekregen van organisaties en voornamelijk van heel veel vrouwelijke kandidaten.
Vrouwen die zich herkennen, zich ook hard maken voor diversiteit en zich graag aansluiten bij ons netwerk.

Ontzettend waardevol om de gesprekken met deze vrouwelijke professionals aan te gaan, maar soms ook heftig om ervaringen te horen die helaas  niet altijd positief zijn als het gaat over promoties, mooie projecten en buitenland ervaringen. Er wordt nog vaak genoeg een man naar voren geschoven omdat dit net even wat makkelijker lijkt.

Nog een lange weg te gaan dus als we kijken naar een goede balans man/vrouw op de werkvloer. Waar wat mij betreft het vingertje echt niet alleen gewezen hoeft te worden naar de mannelijke manager. Vrouwen mogen zelf ook wat meer opstaan voor hun ideeën en ambities betreffende hun carierre.

Wij zijn heel blij dat we de eerste partnerships hebben kunnen sluiten  met een paar mooie organisaties, die open staan voor meer diversiteit.
Organisaties die streven naar zelfs 50% vrouwen op de werkvloer en deze uitdaging met Femme Works aan willen gaan.

Is jouw organisatie ook toe aan meer vrouwelijk talent, laat het ons weten!
We wensen iedereen in ieder geval een geweldig 2019 met nog meer mooie intenties om (gender) diversiteit naar een hoger plan te tillen.

Femme Works